27520 97971
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 59€


Η αγορά ενός νέου αρώματος μπορεί να είναι δύσκολη, με τους αμέτρητους τίτλους που είναι διαθέσιμοι. Όχι μόνο υπάρχουν αμέτρητες μυρωδιές, αλλά επίσης και διαφορετικές συγκεντρώσεις αρωμάτων. Κάτω από το όνομα του αρώματος σε μια φιάλη, θα είναι συνήθως η συγκέντρωσή. «Συγκέντρωση αρώματος», σημαίνει η «δύναμη» που έχει ένα άρωμα. Τα αρώματα με υψηλότερη συγκέντρωση, περιέχουν περισσότερα αρωματικά έλαια και λιγότερο αλκοόλ. Οι συγκεντρώσεις των αρωμάτων χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως Parfum, Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Cologne και Eau Fraiche.

 

Parfum

Το Parfum, γνωστό και ως extrat de parfum ή καθαρό άρωμα, έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αρωμάτων. Θα περιέχει οπουδήποτε από 15% έως 40% άρωμα, ωστόσο η συγκέντρωση είναι γενικά μεταξύ 20% και 30% για τα περισσότερα αρώματα. Από όλα τα αρώματα, τα Parfum διαρκούν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνήθως έξι έως οκτώ ώρες. Αυτός ο τύπος συνήθως έχει την υψηλότερη τιμή από όλους τους άλλους τύπους αρωμάτων, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν Parfum, επειδή έχουν πολύ λιγότερο αλκοόλ από άλλους τύπους και συνεπώς δεν είναι τόσο πιθανό να ξεράνουν το δέρμα, ή να προκαλέσουν αλλεργίες.

 

Eau de Parfum

Μετά το άρωμα, το Eau de Parfum (EDP) έχει την επόμενη μεγαλύτερη συγκέντρωση αρώματος. Έχει γενικά συγκέντρωση μεταξύ 15% και 20%. Κατά μέσο όρο, το eau de parfum θα διαρκέσει τέσσερις έως πέντε ώρες. Γενικά, είναι λιγότερο ακριβό από το Parfum και παρά το γεγονός ότι έχει υψηλότερη συγκέντρωση αλκοόλ από το Parfum, είναι καλύτερο για το ευαίσθητο δέρμα, σε σχέση με τους υπόλοιπος τύπους αρωμάτων. Το Eau de parfum είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αρωμάτων και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

 

Eau de Toilette

Το Eau de Toilette (EDT), έχει συγκέντρωση αρώματος μεταξύ 5% και 15%. Είναι φθηνότερο από το eau de parfum και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους αρωμάτων που διατίθενται. Το άρωμα EDT συνήθως διαρκεί για δύο έως τρεις ώρες και θεωρείται ιδανικό για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο όρος eau de toilette προέρχεται από τον γαλλικό όρο "faire sa toilette" που σημαίνει ότι ετοιμάζεται να βγεις.

 

Eau de Cologne

Το Eau de Cologne, ή EDC, ή κοινώς «Κολώνια», έχει πολύ χαμηλότερη συγκέντρωση αρώματος από τους παραπάνω τύπους αρωμάτων. Η EDC έχει γενικά συγκέντρωση αρώματος 2% έως 4% και υψηλή συγκέντρωση αλκοόλης. Είναι φθηνότερη από άλλα είδη αρώματος, ωστόσο το άρωμά της διαρκεί συνήθως μόνο μέχρι δύο ώρες. Η EDC γενικά κυκλοφορεί σε μεγαλύτερες φιάλες, γιατί πρέπει να χρησιμοποιηθεί περισσότερο άρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρχικά, το Eau de Cologne αναφερόταν σε μια παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιούσε βότανα και εσπεριδοειδή.

 

Eau Fraiche

Το Eau fraiche είναι παρόμοιο με το Eau de Cologne στο ότι το άρωμα θα διαρκεί γενικά μέχρι δύο ώρες, έχει ακόμη χαμηλότερη συγκέντρωση αρωμάτων από την κολώνια, συνήθως μόνο 1% έως 3%, ενώ δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα αλκοόλης. Μαζί με τα αρώματά της, το υπόλοιπο της Eau Fraiche είναι ως επί το πλείστον νερό.

 

Μαζί με τους τύπους αρωμάτων που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν και κάποιοι ακόμα, όπως τα Body Mist, After Shave, Perfumed Water κ.ά.

Τα αυθεντικά αρώματα των γνωστών οίκων ομορφιάς μπορεί σας να κοστίσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, γι αυτό και μια έρευνα εκ των προτέρων θα εξασφαλίσει ότι παίρνετε το είδος του αρώματος που ψάχνετε. Εκτός από τους τύπους αρωμάτων, υπάρχουν και οι «νότες» που καθορίζουν το τελικό άρωμα.

Με όλους τους τύπους αρωμάτων και τις μάρκες που είναι διαθέσιμες, η αγορά του σωστού αρώματος δεν είναι πάντα εύκολη, είναι όμως δυνατή!